Marović: Neću biti premijer

Potpredsednik Vlade Crne Gore i DPS Svetozar Marović kaže da nema ambicija da bude premijer i šef te stranke.

Izvor: B92

Petak, 18.12.2009.

10:57

Default images

Marović smatra da premijer Milo Đukanović ne treba da se povlači iz politike, jer je potreban i Vladi Crne Gore i partiji kojoj pripada. On je podgoričkim "Vijestima" rekao da ne vidi razloge za Đukanovićev odlazak i da zato ne razmišlja o svojoj političkoj poziciji u takvoj mogućoj situaciji.

"Nemam nikakvih ambicija da budem niti predsednik vlade niti predsednik Demokratske partije socijalista. Čak, priznajem, uhvatim sebe u razmišljanju da je i moj ulazak u vladu bio u osnovi suvišan", naveo je Marović.

On je ocenio da je vlada u sadašnjem sastavu jedan već uigran, odgovoran i u granicama mogućeg veoma efikasan tim koji Crnu Goru vodi napred.

Marović je odbacio navode da je izolovan u crnogorskoj vladi.

"Niti sam u izolaciji, niti imam nameru da se povlačim iz javnog života", istakao je on.

Marović je ponovio da Crna Gora ne treba da šalje ambasadora u Prištinu dok Međunarodni sud pravde u Hagu ne odluči o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova.

"Rekao sam i ostajem pri tome da nema prepreka da dve nezavisne države uspostave diplomatske odnose, ali ako to nismo uradili do sada, mislim da nas ni danas strpljenje neće kazniti nego nagraditi", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: