Zaplenjeno 10 tona kokaina

Vlasti SAD i Gvatemale zaplenile su u međunarodnim vodama 10 tona kokaina. Na jugu Italjie zaplenjeno 255 kilograma kokaina, poreklom iz Latinske Amerike.

Izvor: B92

Petak, 23.10.2009.

14:04

Default images

Vrednost kokaina koji su zaplenile vlasti SAD i Gvatemale procenjuje se na 200 miliona evra. Oblaska straža zaustavila je plovilo nalik podmornici u Tihom okeanu, na 280 kilometara i uhapsila četiri državljanina Kolumbije i jednog Meksikanca.

Krijumčari droge često koriste takva plovila ručne izrade od čelika i fiberglasa (kombinacija stakla i plastike) jer ih teže detektuju konvencionalni radari, napomenu je BBC.

Istvoremeno, na jugu Italije policija je u kontejneru koji je dopremljen iz Južne Amerike u luci Đoja Tauro pronašla 255 kilograma kokaina.

Policija je zaplenila drogu u okviru istrage o vezama južnoameričkih krijumčara i italijanske mafije "Ndrangeta" iz Kalabrije, prenela je agencija ANSA.

Italijanska agencija dodaje da se "Ndrangeta" smatra najjačom i najzatvorenijom italijanskom mafijom, koja dominira tržištem kokaina u Evropi.

Podsetimo, prošle nedelje su pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Srbije zajedno sa američkom DEA zaplenili 2,8 tona kokaina namenjenog distribuciji na evropskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: