Dačić: Vlada sa DS-om "pun pogodak"

Predsednik SPS-a i zamenik premijera Ivica Dačić kaže da je ulazak SPS-a u vladu sa Demokratskom strankom bio "pun pogodak".

Izvor: Beta, Dnevnik

Petak, 23.10.2009.

10:03

Default images

Dačić ističe da ima veoma dobru saradnju sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i njegovom Demokratskom strankom. "Nas dvojica imamo veoma dobru saradnju kod glavnih strateških pitanja. Mislim da generalno imamo veoma dobre odnose s DS-om, a rezultati izbora u Vrbasu pokazuju da bi to mogla biti dugoročna i stabilna koalicija", rekao je Dačić za novosadski "Dnevnik".

"Siguran sam da je u ovom trenutku SPS treća stranka po snazi u Srbiji, a naš je cilj da se profilišemo kao jaka i moderna stranka socijalističke i socijaldemokratske orijentacije sa čvrstim programskim opredeljenjem za evropske integracije, očuvanje nacionalnih interesa Srbije i socijalnu pravdu", rekao je Dačić.

Koalicja sa DS-om, navodi Dačić, bio je odličan potez.

"To je bio moj lični predlog članovima političkog rukovodstva SPS-a. Rekao sam da ja predlažem ulazak u koaliciju s DS-om, i snosim ličnu odgovornost. Ova odluka je pokazala da od toga ima interes i SPS, ali i cela Srbija", naveo je zamenik premijera.

Prema njegovim rečima, uspon socijalista i njihovih koalicionih partnera PUPS-a i JS-a se vidi u rezultatima lokalnih izbora na Voždovcu, u Zamunu, Kosjeriću, Kovinu, Peći, Prištini i Vrbasu. Ti uspesi su, smatra Dačić, posledica i odluke SPS-a da uđe u koaliciju s DS-om na svim nivoima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: