Tadić: Srbija ne sme biti izolovana

Srbija će u najskorije vreme otvoriti Misiju pri NATO-u u Briselu, i već je određen ambasador, izjavio je predsednik Srbije Boris Tadić.

Izvor: B92, FoNet

Sreda, 07.10.2009.

15:37

Default images

On je posle vojne vežbe na Pešteru rekao da Srbija nikada više ne sme biti izolovana, već da mora biti u središtu integracionih procesa. Predsednik Srbije ocenio je da je glavni rizik po bezbednost Srbije nastao posle nelegalnog proglašenja nezavisnosti Kosova i naglasio da je Srbija podigla međunarodni ugled i kredibilitet i legimitisala svoje nacionalne interese.

Tadić je podsetio da je parlament usvojio dokument o vojnoj neutralnosti i to je "činjenica koju ćemo uvek imati na umu".

“Istovremeno, imaćemo aktivnu bezbednosnu politiku, sagledavati sve bezbednosne procese u regionu i donosti strategijske odluke u budućnosti o tome kako ćemo se vladati u skladu sa postojećim bezbednosnim pretnjama i rizicima”, rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je podsetio da je Srbija članica NATO programa Partnerstvo za mir i da ima još mnogo mogućnosti da se takva saradnja razvija, najavljujući da će uskoro u Briselu biti otvorena Misija Srbije.

Danasnjoj vojnoj vežbi na Pešteru , pored predsednika Srbije, prisustvovali su i ministri Dragan Šutanovac, Ivica Dačić, Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin kao i predstavnici generalštabova Crne Gore, BiH i Turske.

Zvaničnici ministarstava odbrane i unutrašnjih poslova ocenili su danas da je združena taktička vežba "Odlučan odgovor 2009", koja je danas održana na poligonu "Pešter", dokazala visok nivo obučenosti i borbene sposobnosti bezbednosnih snaga .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: