Incko: Ne ucenjujem Dodika

Slutnje iz zemlje i inostranstva da bi u BiH moglo doći do ratnog scenarija nisu realne, rekao u intervjuu ”Novostima” Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH.

Izvor: B92

Petak, 02.10.2009.

01:40

Default images

Incko smatra da svi moraju da budu svesni da zbog tragične prošlosti, reči izgovorene u BiH imaju dodatnu težinu.“Građani zaslužuju odgovorne političare i politiku koja zemlju vodi napred u blagostanje, a ne u tragičnu prošlost. A odgovornost leži i u izjavama. Potrebno je pokazati više odgovornosti”, kaže Incko.

Povodom najava premijera Republie Srpske Milirada Dodika o mogućnost izlaska srpskih kadrova iz institucija BiH, visoki predstavnik u BiH je rekao da se problemi ne mogu rešavati na način da se prave još veći problemi.

“To se zove eskalacija koja, pogotovo na ovom prostoru, ne donosi ništa dobro. Voleo bih kada bi političari u BiH bili malo svesniji efekta koji ima javna reč i kada bi bili malo oprezniji u iznošenju svojih stavova”, smatra Incko.

“Ne znam kako bi iko imao koristi od povlačenja srpskih kadrova iz institucija BiH, građani RS sigurno ne”, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: