Uskoro Deklaracija protiv terorizma

Ministar policije Ivica Dačić najavio je da će uskoro biti potpisana Deklaracija o zajedničkoj borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala u regionu.

Izvor: B92

Petak, 11.09.2009.

17:18

Default images

Dačić je, po završetku međunarodnog seminara "Borba protiv terorizma" u Beogradu, na kome učestvuje 46 pripadnika specijalnih jedinica policija zemalja u regionu, rekao da je ovo prilika da se svima koji ne poštuju zakon pošalje jedinstvena poruka da pripadnici policijskih snaga rade zajednički i koordinirano i da će se suprotstaviti svim vidovima kriminala.

On je dodao da će se zajedničkim radom policije regiona suprotstaviti svim opasnostima s ciljem da zapadni Balkan bude najbezbedniji deo Evrope.

Dačiće je rekao da je Srbija spremna da zajednički radi sa svim zemljama u regionu na izradi bolje budućnosti koja odražava temeljne vrednosti poštovanja i tolerancije, demokratije i slobode.

On je podsetio da je radi upešne borbe protiv transnacionalnog kriminala u poslednjih godinu dana realizovan veliki broj zajedničkih kordiniranih akcija policija u regionu koje su omogućile razbijanje kriminalnih grupa i hapšenje njihovih članova.

Dačić je ukazao na posebnu ulogu i značaj specijalnih jedinica u borbi protiv svih vidova terorizma, kriminala i korupcije ukazavši da one moraju biti jake, moderne, profesionalne i kadrovski i tehnički opremljene kako bi bile spremne da, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, odlučno zaštite svakog građanina od svih oblika ugrožavanja.

Učesnici seminara iz devet zemalja regiona izveli su pokaznu vežbu hapšenja terorista, a Dačić i komandant Specijalnih antiterorističkih jedinica Spasoje Vulević uručili su im plakete.

Na seminaru su učestvovale jedinice iz Rumunije, Bugarske, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: