"Blic": Pretili saradnici Jocića

"Blic" piše da su direktne pretnje vrhu države počele posle hapšenja Sretena Jocića, jer je stezanje obruča oko ubice Ive Pukanića uznemirilo mafiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2009.

01:18

Default images

Razotkrivanje ubistva Ive Pukanića i hapšenje sedmorice osumnjičenih ozbiljno je ugrozilo bezbednost predsednika Srbije Borisa Tadića, ali i najviših funkcionera bezbednosno-policijskih službi po čijem su naređenju 27. aprila specijalci upali u vilu Mirjane Marković na Dedinju i uhapsili glavnog osumnjičenog Sretena Jocića, tvrdi za "Blic" izvor iz vrha MUP Srbije.

Jocić se tereti da je kao šef zločinačke organizacije organizovao atentat u Zagrebu i da je za likvidaciju vlasnika „Nacionala” profesionalnom ubici Željku Milovanoviću i njegovim logističarima platio milion i po evra. Izvor „Blica” navodi da su pretnje usledile posle Jocićevog hapšenje.

"Direktne pretnje su posredno stigle iz kruga najbližih Jocićevih saradnika u Beogradu. Radi se o ozbiljnim pretnjama upućenim na adresu nekolicine najviših funkcionera vlasti u Srbiji", kaže izvor "Blica".

On nije želeo da otkrije imena ljudi kojima su pretnje upućene, ali navodi da se radi o ključnom timu koji je i doneo odluku da se Sreten Jocić uhapsi.

"Sreten Jocić je u Srbiji na čelu najjače kriminalne organizacije. Odluku o njegovom hapšenju moglo je da donese samo najuže državno rukovodstvo u dogovoru sa nekolicinom najviših funkcionera bezbednosno-policijskih službi koji su imali operativne podatke o njemu, dokaze o umešanosti u ubistvo Pukanića i koji su realizovali akciju. Ti ljudi, posle hapšenja u vili udovice Slobodana Miloševića, izloženi su ozbiljnim pretnjama po pitanju lične bezbednosti", kaže izvor "Blica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: