Korhec: Vojvodina u v.d. stanju

Vojvođanski sekretar za upravu, propise i nacionalne manjine Tamaš Korhec ocenjuje da se Vojvodina, ne svojom krivicom, nalazi u "v.d. stanju".

Izvor: Beta, Dnevnik

Sreda, 18.03.2009.

07:48

Default images

“Krivac” za to je što Skupština Srbije još uvek nije potvrdila novi Statut pokrajine. Korhec je za novosadski "Dnevnik" rekao da je Vojvodina dovedena u v. d. stanje jer je "primorana" da primenjuje važeći Statut, koji je protivustavan.

"Pokrajina je u tu sitauciju došla bez svoje krivice, jer smo jedino mi ispoštovali zakonske rokove i kad je reč o Statutu i kad je reč o pratećem zakonu, a lopta je još uvek u dvorištu republičke Vlade", kazao je Korhec.

On je ocenio da pitanje Statuta Vojvodine i pratećeg zakona o nadležnostima Pokrajine "očigledno" nije medju prioritetima ni Vlade ni Skupštine Srbije.

"Nemamo ništa konkretno na stolu, iako se na tom zakonu (o prenosu nadležnosti) radi još od sredine oktobra prošle godine. Očigledno je da se na tom aktu ne radi ozbiljno, jer bismo u protivnom već došli do nekih rezultata i stavova", rekao je Korhec

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: