Trećina ne izdaje fiskalne račune

Više od 30 odsto poreskih obveznika koji moraju da izdaju fiskalne račune to ne čini, izjavio je direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević.

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2009.

01:36

Default images

On je juče na konferenciji za novinare kazao da je u vanrednoj kontroli izdavanja fiskalnih računa u Beogradu, koja je sprovedena prethodnog vikenda, od kontrolisana 234 obveznika utvrđeno da 76 ne izdaje fiskalne račune.

"Neizdavanjem fiskalnih računa poreski obveznici kojima je to obaveza čine prekršaj i društveno opasno delo jer novac koji je predviđen da od određene usluge ili prodaje robe ide u budžet Srbije, završava u privatnim džepovima", kazao je Radosavljević.

On je najavio da će se izdavanje fiskalnih računa u buduće kontrolisati svakodnevno u svim gradovima Srbije i svi poreski obveznici biće obuhvaćeni bez izuzetaka.

Prema Radosavljevićevim rečima, cilj akcije je da svi poreski obveznici poštuju zakone koji regulišu poresku materiju, ali i da se podigne svest kod građana da traže fiskalne račune jer je to njihovo pravo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: