Od 2010. fiskalni račun i za taksi

Taksisti, advokati, privatni lekari i zanatlije najkasnije krajem februara 2010. moraće da počnu da izdaju fiskalne račune, najavio ministar trgovine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.03.2009.

14:04

Default images

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević objasnio je da je Vlada usvojila novu uredbu o fiskalizaciji. On je istakao da će na taj način biti obezbeđeni ravnopravniji uslovi na tržištu, budžet će biti puniji, a učešće sive ekonomije će biti smanjeno.

"Konačno su obavezom fiskalizacije obuhvaćene i neke jake interesne grupacije i profesije koje su uspevala da ostanu van te obaveze", rekao je Milosavljević novinarima nakon tribine "Naučimo svoja prava" u Privrednoj komori Srbije.

Vlada Srbije je krajem prošle nedelje donala uredbu kojom je predviđeno da još 13 delatnosti bude obuhvaćeno obaveznom fiskalizacijom, a njena primena će otpočeti u različito vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: