Sastanak održan, detalji nepoznati

Vlada Srbije održala je koordinacioni sastanak na kome je trebalo da budu usaglašeni stavovi pred dolazak misije Međunarodnog monetarnog fonda u Beograd.

Izvor: B92

Subota, 14.03.2009.

01:07

Default images

Sastanku je predsedavao premijer Mirko Cvetković, a prisustvovala je većina ministara iz ekonomskih resora, kao i guverner Narodne banke Radovan Jelašić, ali detalji o toku i rezultatima tog sastanaka nisu saopšteni. Misija MMF-a stiže u Beograd u ponedeljak 16. marta na razgovore o novom kreditnom aranžmanu.

Premijer Cvetković ranije je najavio da bi Srbija od MMF-a trebalo da traži oko dve milijarde dolara.

Prema njegovim rečima, strategija kojom će Vlada nastupiti u razgovorima će biti kombinovana, jer će se u jednom delu ići na povećanje deficita budžeta, a u drugom na smanjenje nekih izdataka.

Podsetimo, jedan od glavnih zahteva MMF-a u razgovorima sa Vladom o novom kreditnom aranžmanu je smanjenje javne potrošnje i jasna strategija o planovima države za održavanje makroekonomske stabilnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: