Internet u školama

Ministar prosvete Žarko Obradović najavio je da će sve škole u Srbiji do 1. septembra dobiti internet zahvaljujući akciji "Internet u školama".

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.03.2009.

16:52

Default images

Tu akciju ministarstvo sprovodi sa Telekomom, a pridružio joj se i B92. Obradović je sa direktorom Telekoma Brankom Radujkom svečano predstavio ovu akciju u beogradskoj školi "Starina Novak", kojoj je Telekom poklonio i 20 računara.

Zahvaljujući brzom ADSL Internetu, đaci će već od sledeće školske godine dobiti lakši i kvalitetniji pristup znanju.

Nastavnici treba da budu kreativni u primeni Interneta, a učenici već odlično znaju kakve im sve mogućnosti pruža pristup svetskoj mreži.

Ministar prosvete Žarko Obradović istakao je da budući razvoj Srbije nije moguć bez ulaganja u obrazovanje i ocenio da je uvođenje Interneta u škole važno za unapređenje obrazovanja.

“Nove tehnologije koje su prisutne u svetu želimo da budu prisutne i u znanjima naših učenika. Da poboljšaju svoje znanje, informatičku sposobnost, da idu u korak sa svetom, a ova akcija će im u tome pomoći”, smatra ministar Obradović.

Direktor Telekoma Srbija Branko Radujko kaže da ova akcija osim uvođenja interneta u škole, podrazumeva i opremanje učionica kompjuterima.

On je rekao da se već 15-ak velikih kompanija uključilo u ovu akciju.

“To je važno jer je u vremenu globalne ekonomske krize najjeftinije i najisplativije ulaganje u znanje, jer i kriza će proći i trebaju nam generacije još obrazovanijih, još spremnijih ljudi i za nove tehnologije i za nove biznise”, kaže Radujko.

On je najavio da će biti sprovedena i akcija nadzora i zaštite dece od neprimerenog sadržaja sa intereneta u saradnji sa Ministarstvom za telekominukacije.

ADSL priključak koji škole dobijaju omogućava uvođenje interneta u sve učionice, a škole će ga plaćati jedan dinar mesečno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: