Prva presuda za izbrisanog

Slovenački sud doneo je prvu presudu za to što je u vreme osamostaljivanja Aleksandra Todorovića izbrisala iz registra državljana, piše slovenački Dnevnik.

Izvor: B92

Petak, 20.02.2009.

09:27

Default images

Slovenački Sud u Ptuju presudio je da Todoroviću država isplati naknadu za neizdavanje radne dozvole i gubitka zarade od 17.000 evra. Todorović je jedan od 24.000 građana Slovenije koji su tada izbrisani iz registra stalnih stanovnika, čime je izgubio osnovna građanska prava, a ovom odlukom suda postao je prvi "izbrisani" koji je dobio tužbu za materijalnu nadoknadu.

Slovenački list Dnevnik, koji je danas objavio ovu vest, nezvanično saznaje da se presuda o naknadi štete odnosi samo na deo izgubljene zarade.

List navodi da Todorović nije dobio odštetu zbog brisanja iz registra, već odštetu zbog posledica koje je taj čin prouzrokovao.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovenije je povodom presude saopštilo da će narednih dana početi sa izdavanjem odluka "izbrisanim" građanima kojima će im biti vraćena sva prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: