Skijanje u centru Beograda

Centar Beograda u toku dana pretvoren je u mali skijaški centar. Kapetan Mišina ulica na Dan zaljubljenih postala je skijalište otvoreno za sve Beograđane.

Izvor: B92

Subota, 14.02.2009.

17:24

Default images

Stotinak, uglavnom mladih, oprobalo se prvi put na skijama. Među njima bilo je i rekreativaca, ali i onih koji su stazu iskoristili za sankanje i klizanje. Kapetan Mišina ulica danas je donekle ličila na velike skijaške centre, poput Insbruka ili Garmišpartenkirhena.

Mladi skijaši, na stazi dugačkoj oko 100 metara, učili su kako se stoji, skreće i koči na skijama.

Među njima bilo je onih koji dugo skijaju, i koji kažu da im je spust na planini mnogo draži, ali da je kada nema planine, dobra i ulica.

Direktor Smučarskog saveza Beograda Miša Stojanović za sledeću godinu najavljuje veliko skijaško takmičenje na ulici.

“Mislim da je ovo dobra ulaznica za sledeću godinu kada budemo zatvarali Francusku ulicu, a imamo najavu da možemo dobiti sve potrebne dozvole u januaru da ćemo tamo napraviti otvoreno prvenstvo Beograda, koje će biti takmičarskog karaktera, a ne promotivnog kao sada”, kazao je Stojanović.

Manifestaciju su oraganizovali Smučarski savez Beograda i Ski klub Rojal, dok je pokrovitelj bio Gradski sekretarijat za sport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: