Pregovore nastavljaju radne grupe

Srbija će nastaviti pregovore s Crnom Gorom oko sporazuma o dvojnom državljanstvu, bez obzira na crnogorsko priznanje Kosova, rekao je vicepremijer Ivica Dačić.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 11.10.2008.

01:52

Default images

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Srbije je kazao da sporazum mora da bude zaključen do 22. oktobra, kada u Crnoj Gori ističe rok za zaključivanje ovog sporazuma. Pregovore će nastaviti radne grupe, najavio je Dačić.

“Uvažavajući taj interes građana Crne Gore i takođe interes građana Srbije koji žele da imaju državljanstvo Crne Gore, mi ćemo nastaviti pregovore, probaćemo da dođemo do dogovora. Razgovori će biti nastavljeni na nižem nivou radnih grupa već sledeće nedelje”, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je o tome razgovarano na sednici Vlade Srbije i da je zaključeno da je pitanje dvojnog državljanstva u interesu građana obeju država.

Pregovore o dvojnom državljanstvu započeli su ministri unutrašnjih poslova Dačić i Jusuf Kalameprović u Beogradu 1. oktobra.

U sredu, 8. oktobra, u Budvi je održana "druga runda" razgovora na nivou radnih grupa i tada je dogovoreno da će treća, najverovatnije, poslednja biti u Beogradu, 13. oktobra.

Kalamperović zadovoljan

Ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Crne Gore Jusuf Kalamperović rekao je danas Tanjugu da nema razloga da razgovori o dvojnom državljanstvu ne budu nastavljeni kako je to najavio i njegov srpski kolega Ivica Dačić.

"Nisam se lično čuo sa ministrom Dačićem, ali sam čuo njegovu izjavu beogradskim medijima da će razgovori o dvojnom državljanstvu biti nastavljeni i veoma sam zadovoljan zbog toga", rekao je Kalamperović.

On je podsetio da su razgovori na nivou radnih grupa zakazani za sredu, 15. oktobra, u Beogradu.

Kalamperović, međutim, nije mogao da kaže da li će to biti i poslednji razgovori na tu temu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: