EU: Pobeda proevropskih snaga

Predsedništvo Evropske unije pozdravilo je pobedu proevropskih snaga na parlamentarnim izborima u Srbiji.

Izvor: B92

Nedelja, 11.05.2008.

23:34

Default images

U saopštenju predsedništva EU izražava se nada da će uskoro biti formirana nova Vlada "s jasnom evropskom agendom". "Predsedništvo EU toplo pozdravlja jasnu pobedu proevropskih snaga na srpskim izborima", navodi se u saopštenju slovenačkog predsedništva.

EU, takođe, pozdravlja "mirno održavanje izbora, koji su prema prvim procenama, održani na slobodan i demokratski način". "Predsedništvo se nada da će nova Vlada uskoro biti napravljena s jasnom evropskom agendom“, kaže se u saopštenju.

Slovenačko predsedništvo je naglasilo da bi ispunjenje uslova koje je naveo Savet ministara EU 29. aprila u Luksemburgu omogućilo Srbiji da “dalje napreduje na putu ka EU, uključujući i dobijanje statusa kandidata “.

"EU očekuje da se nova Vlada konstruktivno angažuje u regionalnoj saradnji", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: