PUPS podržava Mrkonjića

Partija ujedinjenih penzionera Srbije prihvatila sporazum o saradnji sa SPS-om, kojim je predviđena podrška Milutinu Mrkonjiću.

Izvor: B92

Nedelja, 30.12.2007.

13:22

Default images

Na zajedničkoj sednici glavnih odbora PUPS-a i SPS-a 5. januara biće potpisan koalicioni sporazum dve stranke o saradnji na svim nivoima, najavljeno je na sednici Glavnog odbora PUPS. Predsednik SPS-a Ivica Dačić je rekao da taj sporazum nije znak slabosti dveju stranaka, nego odluka koja treba da spreči da se glasovi na izborima ne rasipaju.

On je rekao da SPS podržava stavove PUPS-a da se mora sprečiti "ovaj genocid nad penzionerima u Srbiji" i da je saradnja prirodna, jer obe stranke imaju isti politički program.

Dačić je kazao da je cilj objedinjavanje svih snaga, da SPS želi da bude "moderna partija levice koja će sistem učiniti socijalno pravednim, jer je sada u Srbiji divlji kapitalizam, u kojem je umesto više novih radnih mesta, porastao broj nezaposlenih."

On je najavio da je cilj osvajanje više od 10 odsto glasova na svim predstojećim izborima.

Predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić je rekao da očekuje da će ta stranka, sporazumom sa SPS koji predviđa stvaranje zajedničkih izbornih lista, osvojiti zavidan broj poslaničkih i odborničkih mandata na svim nivoima - na parlamentarnom, lokalnom i pokrajinskom.

Mrkonjić obećava posao i socijalnu pravdu

Socijalisti žele povratak na političku scenu Srbije nudeći razvoj, zapošljavanje, investicije i socijalnu pravdu, izjavio je danas u Zrenjaninu predsednički kandidat Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić, u okviru današnje promocije u Banatu.

Obraćajući se pristalicama okupljenim po hladnom vremenu ispred spomenika Žarku Zrenjaninu, Mrkonjić je rekao da grad Zrenjanin mora vratiti mesto koje je nekada zauzimao u privredi zemlje, a to će najbrže postići izgradnjom Koridora 10 i razvojem srpskih železnica, a time i Fabrike šinskih vozila "Šinvoz".

Kandidat SPS-a Milutin Mrkonjić uputio je glavne poruke poljoprivrednicima.

Tokom svojih poseta Kikindi i Valjevu, on je istakao da će poboljšati položaj seljaka i omogućiti im bolji život.

"Seljak mora da ima uslove za rad. Ovaj kraj koji je bogat i voćem i u stočarstvu i koji je bio u tom delu evropski šampion, danas sve te fabrike više ne postoje. Stvoriću uslove seljaku da može da živi normalno, onako kako zaslužuje čovek, odnosno seljak koji je godinama na svojim leđima ovu zemlju nosio i hranio", rekao je Mrkonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: