Smena zbog odlaska na porodiljsko

Grupa odbornika u opštini Knić pokrenula je inicijativu za smenu predsednice SO zbog odlaska na porodiljsko bolovanje.

Izvor: B92

Subota, 29.09.2007.

19:20

Default images

Kada je predsednica Skupštine opštine Knić, Snežana Banković Đokić otišla na porodiljsko bolovanje, njen posao preuzeo je njen zamenik. U međuvremenu, zamenik je podneo ostavku, a onda je grupa odbornika predložila smenu predsednice, umesto da izabere novog potpredsednika koji bi je menjao dok je na bolovanju, objašnjava Snežana Banković Đokić.

"Verujem da ovakih slučajeva u Srbiji ima sve više. Radeći ovaj posao već tri godine, prvo kao žena, sada kao majka osećam gnušanje prema samom dopisu koji je stigao od starne određenih ljudi. I verujete mi da nemam neki kometar na sve to", rekla je Snežana Banković Đokić za B92.

Zaštitnik prava građana Saša Janković uputio je odbornicima Knića poruku, a verovatno će ih i posetiti, kako bi ih ubedio da odustanu od inicijative za smenu predsednice skupštine jer takva odluka, kako kaže, ne može da bude legitimna u demokratskom društvu.

"Ustav garantuje posebnu zaštitu porodiljama i deci. I vreme je da sa deklarativnog stanovišta pređemo na praktično. Iako ne može niko uskratiti pravo odbornicima da izaberu pa i da smene svog predsednika, ali ovaj razlog nije prihvatljiv i mislim da će oni to i sami shvatiti", kaže Janković.

Snežana je o inicijativi obavestila odbor za ravnopravnost polova u skupštini Srbije i očekuje da će sledeće nedelje i odbor reagovati povodom ovog slučaja diskriminacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: