Ostavka, ali možda nova kandidatura

Dragan Đilas rekao da razmišlja o ponovnoj kandidaturi za mesto predsednika beogradskog odbora DS-a, posle sinoćnje ostavke.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 24.01.2007.

11:48

Default images

"Sledeći unutrašnji izbori DS-a u Beogradu biće održani za mesec ili dva, pa će se tada videti ko će se kandidovati i ko će pobediti", rekao je Đilas u "Kažiprstu" Radija B92.

Nakon što je juče podneo ostavku, jer su radikali osvojili više glasova u Beogradu od demokrata, Đilas je rekao da bi se ponovo kandidovao za mesto predsednika Gradskog odbora stranke zbog suštinski dobrog izbornog rezultata i zato što je uveren da je to što je urađeno i postignuto bilo dobro.

"Ali, o tome ne mogu da odlučim ja, niti nas 30 koji smo vodili gradski odbor. To je odluka svih članova DS-a u Beogradu", rekao je Đilas, kao i da će se zalagati da na tim predstojećim unutarstranačkim izborima svi članovi stranke mogu da se kandiduju i da glasaju.

Đilas je odbacio navode pojedinih medija da je za njega spremno mesto ministra za telekomunikacije u budućoj Vladi Srbije.

On je kazao da bi svim strankama demokratske orijentacije koje su uspele da uđu u parlament trebalo da bude ponuđeno da uđu u vladu, uključujući i Liberalno-demokratsku partiju, kako bi svi preuzeli odgovornost za dešavanja u zemlji.

"Ako već pričamo o demokratskom bloku i opasnosti od radikala, hajde da se dogovorimo kako da sutra radikali nemaju najviše glasova", rekao je Đilas i dodao da su razgovori "tog tipa" u toku, da su nezvaničnog karaktera i da treba da dovedu do smanjenja tenzija.

Prema njegovim rečima, činjenica je da između DS-a i DSS-a postoje programska neslaganja, kao i netrpeljivost između nekih pojedinaca, ali je neophodno da se nova Vlada Srbije formira kompromisom.

"Stav DS-a je da ima premijera i najznačajnija ministarstva koja odlučuju o najvažnijim stvarima za vođenje politike u Srbiji. To je za nas granica kompromisa sa DSS-om", rekao je Đilas i precizirao da to znači da bi u zajedničkom programu vlade moralo biti više od 70 odsto programskog sadržaja DS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: