Nemački političar usred Bundestaga: Nemamo moralno pravo da kritikujemo, setite se Srbije

Nemački političar, iz partije AfD, izjavio u Bundestagu da njegova zemlja nema moralnu osnovu da kritikuje kršenje međunarodnog prava zbog tzv. Kosova.

Izvor: B92

Petak, 25.02.2022.

08:27

Nemački političar usred Bundestaga: Nemamo moralno pravo da kritikujemo, setite se Srbije
Foto: EPA-EFE / CLEMENS BILAN / POOL

Naime, šef spoljnopolitičkog odbora te partije Petr Bistron poručio je u četvrtak pred nemačkim poslanicima da Nemačkoj nedostaje moralna osnova za kritikovanje kršenja međunarodnog prava kada je reč o napadu Rusije na Ukrajinu, jer je to isto učinila po pitanju tzv. Kosova.

Bistron je, u izjavi novinarima, kazao da postoji konsenzus svih stranaka u Bundestagu da je ono što radi Rusija kršenje međunarodnog prava. On je međutim, dodao da postoji razlika u proceni i jačini kritike.

"Mi iz AfD smo mišljenja da se neko za nepridržavanje pravila može kritikovati samo ako se sam pridržava pravila. Mi smo deo Zapada, koji je aplauzom pozdravio ili učestvovao, odnosno koji je izdelovao secesiju tzv. Kosova od jedne postojeće države – Srbije. Zato nam nedostaje moralna osnova da za isto kršenje kritikujemo Rusiju", objasnio je Bistron.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: