Sreda, 09.02.2022.

14:09

Španski i holandski avioni u Bugarskoj

Španija će tokom ove nedelje poslati četiri borbena aviona i 130 vojnika u Bugarsku, saopštilo je danas bugarsko ministarstvo odbrane.

Izvor: Tanjug

Španski i holandski avioni u Bugarskoj
Shutterstock/VanderWolf Images

Kako se navodi u njihovom saopštenju, očekuje se da će prvi španski avioni "Eurofajter" sleteti u Bugarsku do kraja ove nedelje, a koji će zajedno sa bugarskim vazdušnim snagama do kraja marta štiti vazdušni prostor, prenosi agencija Rojters.

"Misija sprovodi mere za osiguranje bezbednosti zemalja članica NATO-a na istočnom krilu", dodaje se u saopštenju.

Očekuje se da će Holandija u aprilu i maju poslati dva aviona F-35 u Bugarsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: