"Putine, dođi u Hrvatsku"

Hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao je predsednika i premijera Rusije, Vladimira Putina i Mihaila Mišustina, da posete Hrvatsku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.01.2022.

12:43

Foto: Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

To je danas saopštio šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman na sastanku sa ruskim ministrom spoljniih poslova Sergejem Lavrovim u Moskvi.

"Premijer Andrej Plenković poslao je poziv premijeru Mišustinu, a vaš predsednik Vladimiru Putinu takođe ima poziv da poseti Hrvatsku", rekao je Radman, a prenosi TASS.

Na početku posete Radmana Moskvi rečeno je da se Hrvatska ove godine nada rekordnom broju ruskih turista, a prošle je zabeležena najveća robna razmena u poslednjih nekoliko godina.

Šef hrvatske diplomatije boravi u Moskvi u uzvratnoj poseti, nakon što je njegov ruski kolega u decembru 2020. posetio Zagreb. Grlić Radman se jutros sastao sa predstavnicima hrvatskih firmi, članicama hrvatsko-ruskog Poslovnog kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: