Nove istrage specijalnog tužilaštva

Na osnovu iskaza svedoka-saradnika Dejana Milenkovića Bagzija pokrenute su nove istrage, kaže Slobodan Radovanović.

Izvor: B92

Nedelja, 23.07.2006.

20:29

Default images

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Slobodan Radovanović izjavio je da je zaštićeni svedok Dejan Milenković Bagzi u dosadašnjim iskazima ukazao na razna krivična dela i da su na osnovu toga već pokrenute nove istrage.

Radovanović je u intervjuu za "Politku" naveo da ne može ništa da otkrije o tim istragama, ali da je reč o licima koja nisu pominjana u postupcima za ubistvo premijera Zorana Đinđića i protiv kriminalnog zemunskog klana, u kojima je Milenković zaštićeni svedok.

On je dodao da se Specijalno tužilaštvo neće protiviti da Dejan Milenković javno svedoči, ali da o tome odlučuje veće sudije Marka Kljajevića. Radovanović je takođe rekao da je suđenje za ubistvo premijera Zorana Đinđića "u završnoj fazi". "Ostalo je još saslušanje veštaka iz Vizbadena, kao i svedočenje Milenkovića, ali više od 95 odsto posla je urađeno. Milenković ne otkriva nista novo, on potkrepljuje optužnicu. On nam je važniji zbog novih istraga.", objasnio je Radovanović.

Specijalni tužilac je takođe rekao da pomaka ima i u istrazi ubistva novinara Slavka Ćuruvije, ali da je taj predmet "strogo poverljiv". Radovanović je još jednom demantovao spekulacije da najnovije kadrovske promene u Specijalnom tužilaštvu imaju političku pozadinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: