"Videćete ko je vera, a ko nevera" VIDEO/FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je jutros venac na Spomenik kosovskim junacima, koji se nalazi na centralnom gradskom trgu u Kruševcu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.06.2021.

07:19

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

"Srpski duh je nepokolebljiv i nikada nije ustuknuo", kazao je Vučić tokom obraćanja građanima.

On je poručio u Kruševcu da Srbija danas slavi Vidovdan kao pobednik, kao narod, država koji su se iz poraza uzdigli, naučili lekcije, zapamtili greške, ali pre svega kao slobodni i ponosni ljudi.

Vučić je, u obraćanju u Kruševcu nakon polaganja venac na Spomenik kosovskim junacima,poručio da ono što je danas najvažnije je to da Srbija koju su hteli da ubiju i zatru na Vidovdan 1389. ne samo da nije umrla, već je mnogo puta posle toga rađana, i ona danas nije samo nebesko carstvo junaka.

"Dan koji predstavlja simbol veličine našeg naroda, dan koji je u našim porazima pokazivao koliko smo veliki iako brojčano mali. Posebno sam srećan što sam u Kruševcu na 650 godina od osnivanja Lazarevog grada, što mogu da kažem da Srbiju i tada kada su mislili da su je pokorili nisu, jer srpski duh je nepokolebiv i nikada nije ustuknuo“, poručio je on.

Vučic je naglasio da Kruševac pokazuje da je moguće opstajati, postojati i biti zagledan u budućnost.

"Pokazujete kako možemo da se sećamo naših kosovskih korena, teškog života i kako život možemo da menjamo", naglasio je on.

Vučić je istakao da Srbija danas snaži i jača svakog dana. Srbija je, dodaje, za razliku od drugih zemalja slobodna i slobodarska zemlja i u njoj ne odlučuje niko osim njenih građana.

On je istakao da Srbija nema razloga da se stidi.

Govoreći o kosovskim junacima, kazao je da je njihov strašni kraj, "bio za nas početak".

"Nadamo se generaciji dece koja neće ratovati i ginuti i to je naša obaveza. Oni su svoje živote dali da bismo mi živeli slobodno", objasnio je predsednik Srbije.

On je istakao da moramo da okončano sve sukobe i na njih stavimo tačku.

"Sloboda je sveta, ali je svet i mir i da najviše vrede zajedno... Srpski narode na KiM, neka vam je srećan Vidovnik, neka vam je srećan praznik. Videćete ko je vera, a ko nevera, ko će da štiti, a ko nije čuvao Kosovo i Metohiju", kazao je Vučić.

Polaganju venca prisustvovale su premijerka Ana Brnabić i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Trpavčević, predstavnici Vojske Srbije, Ministarstva odbrane, Grada Kruševca.
Podsećanja radi, premijerka Ana Brnabić i ministri danas su u Kruševcu, povodom obeležavanja 650 godina od osnivanja grada, gde je u toku posebna sednica Vlade. Sednici prisustvuje i predsednik Vučić.

Vučić će, nakon toga, obići i obnovljeni Dijagnostički centar.

Premijerka Ana Brnabić, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar bez portfelja zadužen za za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović će prepodne prisustvovati prezentaciji projekta dogradnje i opremanja Regionalnog industrijskog tehnološkog parka, u Biznis inkubatoru na Jasičkom putu.

Predsednici Vlade će popodne biti uručena Vidovdanska nagrada, najveće priznanje Grada Kruševca.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević održaće sastanak sa predstavnicima ratnih vojnih invalida u zgradi Gradske uprave, a kasnije i uručiti donaciju Gerontološkom centru, nakon čega će posetiti Centar za osobe sa invaliditetom. Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović obići će JKP "Gradska toplana", ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić posetiće Medicinsku školu u Kruševcu, nakon čega će prisustvovati potpisivanju ugovora o izgradnji vrtića u zgradi Gradske uprave.

Ministarka pravde Maja Popović posetiće Vaspitno-popravni dom Kruševac, a ministarka privrede Andjelka Atanasković obići će Stari aerodrom, pa čće prosustvovati otvaranju nove fabrike "Obilićevo" u Jasikovcu, Perunovac.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ministar finansija Siniša Mali obići će park "Slobodište" i Šarengrad – dino park, dok će ministar omladine i sporta Vanja Udovičić položiti kamen temeljac za stadion "Jedinstvo". Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obići će novu kovid-bolnicu Parunova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: