"Kada građanima nemaju šta da ponude, onda su im Srbija i Srbi dežurni krivci za sve"

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da pred svake izbore, kosovski političari pokušavaju da podignu rejting napadima na Vučića i Beograd.

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2021.

12:41

FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC/bs

"Kada građanima nemaju šta da ponude, onda su im Srbija i Srbi dežurni krivci za sve", istakao je Petković.

"Međutim, biću potpuno jasan. Sa nama niko ne razgovara jezikom ucena i vara se svako ko misli da takvim stavom može doprineti rešavanju pitanja Kosova i Metohije", naveo je Petković u saopštenju.

Takođe naglašava da smo mi smo spremni da razgovaramo o normalizaciji odnosa, ali Priština mora da shvati da je Srbija međunarodno priznata država, članica međunarodnih institucija i da Beogradu nikakvo priznanje od strane Prištine nije potrebno.

Ističe da ono što nam je svima potrebno jeste kompromis i da shvatimo da u tom procesu ne može jedna strana da dobije sve, a druga da izgubi sve, jer to jednostavno nije kompromis.

"Beograd je kredibilan partner u dijalogu, ispunjava sve svoje međunarodno priznate obaveze i očekuje odgovoran i fer odnos svih strana uključenih u ovaj proces. Uslovljavanja Prištine direktno potkopavaju svaku mogućnost dijaloga", naveo je Petković.

Mi smo opredeljeni, kazao je on, pronalaženju kompromisa kojim bismo na ovim prostorima obezbedili trajni mir i održivu budućnost svim narodima, ali nikada nećemo dozvoliti da Srbiju neko ponižava, niti ćemo biti meta bilo čijih dnevno političkih prepucavanja i političkih igara.

"Očekujemo i da se međunarodna zajednica jasno i nedvosmisleno odredi prema ovakvim istupima Prištine i aktuelnog premijera privremenih pokrajinskih institucija", naveo je Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: