CG neće predložiti ministra vojnog

Milo Đukanović je izjavio da Crna Gora neće predložiti svog kandidata za ministra odbrane državne zajednice.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2005.

20:02

Default images

Đukanović je kazao da, ako je to mesto do sada pripadalo Srbiji, onda ona ima pravo da menja personalna rešenja, ali da će Crna Gora insistirati na celovitom rešenju koje podrazumeva dogovor o odgovornosti Generalštaba Vojske SCG zbog korišćenja vojnih helikopera u postavljanju crkve na Rumiji.

Crnogorski premijer je kazao i da očekuje da će razgovor sa srpskim premijerom Vojislavom Koštunicom o kandidatu za ministra odbrane biti održan početkom naredne sedmice. On je dodao da do sada još nije dobio zvaničan poziv od predsednika državne zajednice Svetozara Marovića koji je inicijator razgovora.

Komentarišući predlog da za novog ministra odbrene bude izabran bivši nečelnik VMA Zoran Stanković, Đukanović je kazao da je pitanje da li je dobro da general bude na čelu Ministarstva odbrane, ukoliko dobra demokratska praksa u demokrtaskim zemljama govori da je dobro da bude civil.

"Ako Srbija bude insistirala na tome, mi nećemo biti smetnja uz uslov da se dogovorimo o celini rešenja", kazao je Đukanović. "Mi nećemo spontani raspad zajednice, već ćemo rastanak zajednice na organizovani način kako smo se i dogovorili. Sve dok ona funkcioniše, želimo da se dogovaramo o onome što su interesi Crne Gore i Srbije".

Vujanović: EU i SAD nisu tražile odlaganje referenduma

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović demantovao je navode pojedinih medija da su Evropska unija i SAD od crnogorske vlasti zatražile odlaganje referenduma o državnom statusu te republike. "Mi nismo dobili nijednu poruku takve vrste", rekao je Vujanović.

Crnogorski predsednik je rekao da će referendum o državnom statusu biti održan kako je i planirano, na proleće 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: