Utorak, 29.09.2020.

15:59

"Ponašanje Zagreba nije pristojno"

Hrvatski član Prdsedništva BiH Željko Komšić kaže da razgovor lidera SDA Bakira Izetbegovića i HDZ BiH Dragana Čovića s Andrejem Plenkovićem nije u redu.

Izvor: Tanjug

Foto: EPA-EFE/Fehim Demir

Podsećamo da je Komšić u Predsedništvo BiH izabran bošnjačkim glasovima. Kako prenose sarajevski mediji, on je ocenio da nije ni diplomatski ni pristojno da se Zagreb meša u unutrašnja pitanja BiH.

Jedan od razloga zbog kojeg on ne bi otišao na takav razgovor jeste, kaže, taj što se time daje ligitimitet Zagrebu da se "petlja u odnose u BiH".

"Razgovarao sam sa Izetbegovićem i rekao šta mislim, njegov stav je da treba razgovarati i pokušati praviti neku vrstu prijatelja i u HDZ-u i u Zagrebu. Rekao sam da to nema veze sa šarmom, jer je očigledno da Hrvatska ima strateško opredeljenje da kroz ovo unutrašnje mešanje i držanje HDZ-a BiH i HNS čvrsto na svojim uzdama, drži BiH u podređenom političkom i ekonomskom položaju", naveo je Komšić.

Dodao je da je Izetbegović dosta tvrdo izneo stav i da nije bilo nekog pomeranja, a to je da izmene Izbornog zakona koje traži HDZ neće dobiti podršku.

Komšić kaže da ceni taj stav Izetbegovića, ali i dalje smatra da je kontekst u kojem se to desilo čudan.

On to, ponavlja, ne bi uradio.

"Ako Zagreb želi pomoći BiH, neka pročitaju tih 14 prioriteta i tamo piše sve suprotno od onoga što Zagreb radi", rekao je Komšić i dodao da se isto odnosi i na Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: