Tri hapšenja zbog incidenta

Policija u Valjevu danas je uhapsila vozača cisterne i dva radnika benzinske pumpe "Lukoil-Beopetrola".

Izvor: B92

Subota, 30.07.2005.

13:34

Default images

Pomenuti su uhapšeni zbog sumnje da su odgovorni za izlivanje 8,3 tona benzina na pumpi u tom gradu. "Uhapšeni su vozač cisterne Dušan Zogović iz Beograda, poslovođa stanice Vukadin Marković i radnik Radisav Pavić, iz Valjeva", rekao je načelnik valjevske policije Milenko Krstić i dodao da su oni s krivičnim prijavama privedeni istražnom sudiji Opštinskog suda u Valjevu.

Krstić je potvrdio da je aktiviran opštinski štab za borbu protiv elementarnih nepogoda i drugih vanrednih situacija, a da je trenutma situacija na "Beopetrolovoj" pumpi pod kontrolom i da su u pomoć pozvane i stručne ekipe "Jugopetrola".

Ekološki inspektori zadužili su "Lukoil" da napravi elaborat za saniranje situacije nastale izlivanjem 8,3 tona benzina i da će ta kompanija snositi troškove nastale incidentom.

Ni specijalizovana ekipa "Eko tanka" iz Bosanske Gradiške, koja u Valjevu boravi od četvrtka, izgleda nije uspela da sanira posledice izlivanja oko 8,2 tona benzina. Benzin se izlio na pumpi "Lukoil-Beopterola" u širem centru Valjeva 26. jula posle podne, pri prebacivanja goriva iz cisterne u podzemne rezervoare te pumpe.

Saobraćaj u širem centru grada je zatvoren od srede u podne, a u tom delu Valjeva, takođe iz predostrožnosti, isključeni su semafori na raskrsnicama i kompletna ulična rasveta. Na snazi su i posebne mere, koje je protivpožarna policija valjevskog SUP-a u sredu sugerisala građanima,a to su oprez pti borvku u podrumskim prostorijama, podzemnim prolazima i šahtovima, uz izbegavanje upotrebe alata koji varniči ili stvara plamen i toplotu. Vatrogasna jedinica je na svaka četiri sata u gradsku kanalizaciju u tom delu grada ubacivala specijalnu masu koja se korisiti i u rafinerijama i pri sličnim incidentima, što je davalo prividne rezultate o tome kako nema isparenja benzina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: