Boing 737 se vraća na nebo?

Kompanija Boing trebalo bi ove nedelje da počne sa probnim letovima povučenog modela 737 Maks, koji pokušava da vrati na nebo.

Izvor: B92

Nedelja, 28.06.2020.

23:14

Boing 737 se vraća na nebo?
Foto: Epa/Efe Mast Irham

Pretpostavlja se da piloti i tehnički stručnjaci planiraju trodnevna testiranja, koja će možda početi sutra, prenosi BBC.

Kako se navodi, avioni će proći kroz seriju scenarija u vazduhu u blizini Boingove baze u Sijetlu.

Boingov najprodavaniji avion prizemljen je prošle godine nakon što je u dva leta, Lajon Er i let Etiopian Erlajns, poginulo svih 346 ljudi kada su se avioni srušili, u razmaku od pet meseci.

Ovo je pokrenulo finansijsku krizu u 103-godišnjoj kompaniji, kao i tužbe porodica žrtava, a zatim i pitanja o tome kako su Boing i američki regulator, Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA), sproveli bezbednosna testiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

23 h

Podeli: