"Zezanje"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da je njegova izjava o navodnom prisluškivanju opozicije nije bila ozbiljna.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.05.2020.

14:46

Ilustracija: GettyImages/ Ale_Mi

To je, kako je danas kazao, oslikavalo deo odnosa u samoj skupštini, jer, primetio je, "naravno da onaj koji prisluškuje to ne oglašava i ne saopštava javno".

"To je ono što bi oni u opoziciji nazvali performansom, ili što bi se u običnom narodu nazvalo zezanjem", rekao je Dodik, prenela je sarajevska N1 tv.

Dodik je, naime, sinoć u NSRS u žestokoj polemici sa opozicionim poslanicima rekao da zna sve što oni misle, jer ih prisluškuje.

Nema vlasti koja ne prisluškuje opoziciju i na to ima pravo, kaže Dodik, a da je reč o njegovoj političkoj igri potvrdio je i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

"Dodik je vodio političku igru sa poslanicima Nebojšom Vukanovićem i Draškom Stanivukovićem", rekao je Lukač.

Lukač je rekao i da se danas mnogi utrkuju ko će pre da podnese krivičnu prijavu protiv Dodika, a da je to već uradio Milan Tubin, poslanik opozicionog SDS-a.

On je napomenuo da se o jednom predmetu ne može voditi više sudskih postupaka.

"Možemo da vratimo snimak i da vidimo da je to samo jedna politička igra. Milorad Dodik im ''baci političku lopticu i oni se sa njom igraju danima", primetio je Lukač.

Ministar kaže da i ništa nije sakriveno od javnosti, te tvrdi da nema nikakvog prisluškivanja, naročito narodnih poslanika, a ni bilo koga drugog u Srpskoj ko se ne bavi kriminalom i ko nije eventualno potencijalni terorista i ko može da ugrozi Srpsku.

"Samo u skladu sa sudskim odlukama se vrše određene mere", rekao je Lukač za Srnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: