U Severnoj Koreji ipak ima koronavirusa?

Putem javnih predavanja, vlasti Severne Koreje dale su na znanje tamošnjem stanovništvu da su u toj zemlji još krajem marta potvrđeni slučajevi koronavirusa.

Izvor: B92

Subota, 18.04.2020.

13:50

U Severnoj Koreji ipak ima koronavirusa?
Foto: Getty/ Francois Nel

To se međutim, kosi sa zvaničnim tvrdnjama iz Pjongjanga, prema kojima potvrđenih slučajeva nema.

Prenoseći sinoćnji izveštaj Radija Slobodna Azija, Rojters javlja da su, obraćajući se organizacijama i grupama zaduženim za red i mir u naseljima, predavači rekli da obolelih od koronavirusa ima u Pjongjangu i provincijama Južni Hvange i Severni Hamgjong, ali njihov broj nisu naveli.

Prethodno, vlasti u Pjongjangu pojačale su kontrolu granica i uvele obavezan 30-dnevni karantin za sve strane državljane koji dolaze iz zemalja u kojima ima potvrđenih slučajeva korona virusa, a početkom marta više desetina stranih diplomata evakuisano je iz Severne Koreje zbog epidemije, podseća agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: