Testirana tri korisnika doma za stare u Čačku FOTO

U Domu za stare u Kačulicama kod Čačka tri korisnika juče su testirana na koronavirus, jer su imali povišenu temperaturu, a rezultati se očekuju tokom dana.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2020.

14:17

Testirana tri korisnika doma za stare u Čačku FOTO
Foto: RINA

"Pacijenti su imali blago povišenu temperaturu i mi smo, u skladu sa zakonskim obavezama koje je uputilo resorno ministarstvo, odmah to prijavili nadležnim institucijama", rekla je za Rinu Natalija Rakićević, direktorka Doma za stare "Vinijum".

"Radi se o starijim ljudim i povišena temperatura je normalna pojava, naročito u ovo doba godine, ali nismo ništa želeli da prepustimo slučaju. Ono što je bitno jeste da se oni sad osećaju dobro, nemaju nikakve simptome i zato se svi nadamo negativnim rezultatima", dodala je ona.

Sve potrebne mere dezinfekcije i prevencije su preduzete još pre početka vanrednog stanja, imajući u vidu da su stariji ljudi najrizičnija grupa.

"Zabranjene su posete, svakodnevno se vrši dezinfekcija objekata, radnici rade na smenu u grupama i spavaju u krugu bolnice, nijedno dostavno vozilo ne ulazi, već se roba preuzima izvan kapije, dezinfkuje i tek onda unosi u prostorije. Maksimalno smo odgovorni, vodimo računa, jer znamo koliko bi bilo opasno da se bilo ko ovde zarazi koronavirusom", istakla je direktorka Rakićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: