Ponedeljak, 13.01.2020.

13:16

"Što pre zatražiti sednicu SB UN o položaju Srba u CG"

SRS poziva vlast da što hitnije uputi inicijativu za održavanje sednice Saveta bezbendosti UN o položaju srpskog naroda i njegove ugroženosti u Crnoj Gori.

Izvor: Tanjug

To je rekao poslanik te stranke Aleksandar Šešelj.

“Mi imamo jake saveznike SB UN u Rusiji i Kini. Ukoliko zaista želimo da pomognemo Srbima u Crnoj Gori treba da na taj način pokrenemo jednu vrstu diplomatske ofanzive kako bi to pitanje došlo na dnevni red”, rekao je Šešelj u Skupštini Srbije.

On je dodao da se tenzije u Crnoj Gori ne smiruju već dve nedelje i da je očigledno, po njegovom mišljenju, da posle stvaranja crnogorske nacije i crnogorskoj jezika vlast Mila Đukanovića “želi da očisti sve što ima prefiks srpsko”.

Šešelj je ocenio da Zakon o slobodi veroispovesti ima necivilizacijski karakter, da je uperen na poništavanje srpskog identiteta u Crnoj Gori, ali i da je protivpravan, pre svega u segmentu razdvojenosti crkve i države, ljudskog prava i slobode veroispovesti i neprikosnovenosti privatne svojine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: