Problem migranata - ostaju u Sarajevu?

Vlada Kantona Sarajevo održaće hitnu sednicu o migrantskoj krizi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2019.

09:46

Problem migranata - ostaju u Sarajevu?
Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Sednica je zakazana radi realizacije skupštinskih zaključaka donesenih na inicijativu zastupnice Bilsene Šahman na 14. radnoj sednici, a koji su se odnosili na rešavanje pitanja smeštaja migranata na području Kantona Sarajevo.

Kako je planirano, na hitnu sednicu Vlade KS bit će pozvani policijski komesar KS Nusret Selimović i svi načelnici opština s područja Kantona, prenosi Avaz.ba.

Zastupnici Skupštine KS na sednici održanoj krajem oktobra naložili su MUP-u KS da odmah zatraži informacije od Ministarstva sigurnosti BiH u vezi s predlogom da se migranti smeste u neperspektivne kasarne na području KS (Blažuj, Rajlovac i Semizovac) te obavesti lokalne zajednice.

Vladi je na istoj sednici naloženo i da obavesti Veće ministara BiH i Operativni štab za migracije, kao i federalnog premijera Fadila Novalića da se suzdrže od bilo kakvih daljnjih aktivnosti bez zvanične komunikacije s institucijama KS.

Istovremeno, zaključeno da će, ako se ukaže potrebnim, Vlada KS imenovati posebnog poverenika za ova pitanja koji će redovno izveštavati Vladu i Skupštinu KS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

18 h

Podeli: