"Amerika želi da pomogne Srbiji"

Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković sastao se u Beogradu s američkim ambasadorom za međunarodne religijske slobode Semjuelom Braunbekom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.11.2019.

19:32

Ilustracija: Depositphotos/ believeinme

Marinković je posle sastanka rekao da SAD žele da uključe verske lidere iz regiona u proces pomirenja i rešavanje političkih problema.

On je rekao da će okupiti verske lidere iz regiona kako bi se mnogi politički problemi u regionu što pre rešavali i kako bi region mogao da nastavi što brže evropsku integraciju.

Braunbek i Stejt department su pohvalili visok nivo poštovanja religijskih prava u Srbiji.

"Amerika želi više uticaja ovde. Zainteresovani su da pomognu Srbiji u rešavanju političkih problema i da ovde dovedu što više investicija", rekao je Marinković.

Oni su na sastanku razgovarali i o problemima i zaštiti verske baštine na Kosovu, rečeno je novinarima.

Američki ambasador za međunarodne religijske slobode Semjuel Braunbek će posetiti i Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnu Goru, Albaniju i Holandiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: