Nastavlja se potraga za hrvatskim kapetanom, pomaže i Amerika

Brod "Burbon Rod", kojim je upravljao hrvatski kapetan Dino Miškić, potonuo je tokom plovidbe na Atlanskom okeanu.

Izvor: B92

Utorak, 08.10.2019.

17:16

Nastavlja se potraga za hrvatskim kapetanom, pomaže i Amerika
Ilustracija: Getty images/ Drew Angerer

Kompanija Burbon, vlasnik potonulog broda, potvrdila je njegovoj supruzi Marijani Mikšić da su signalne rakete uočene u noći između nedelje i pondeljka na području potrage za Dinom i još šest članova posade, prenosi portal Index.

Veruje se da su signalne rakete ispaljene na području za koje se veruje da su tu mogli doplutati mornari s broda Burbon Rod.

Regionalni centar za spašavanje "odmah je zatražio od tri trgovačka broda da skrenu s kursa i odu u to područje do kojeg će doći u utorak".

Centar je takođe zatražio od svakog broda u tom području dodatnu budnost. Područje treutno nadgleda i avion koji traži nestale mornare.

U potragu bi se trebalo da se uključi još jedan francuski avion

Porodica je pokrenula akciju za prikupljanje novca za pokretanje privatne potrage.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je kako se nastavlja potraga za pomorcima potonulog broda Burbon Rod.

"Prema mojim informacija, nije tu uključena samo Francuska, nego i neke druge države koje nam pomažu, traži se i preko satelita i preko dronova i slično, između ostaloga i SAD", izjavila je Grabar-Kitarović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: