Maduro kod Putina VIDEO

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Moskva podržava sve legitimne organe vlasti u Venecueli, uključujući instituciju predsednika.

Izvor: B92

Sreda, 25.09.2019.

12:23

Maduro kod Putina VIDEO
Foto: Tanjug/Sergei Chirikov/Pool Photo via AP

"Rusija dosledno podržava sve legitimne organe vlasti u Venecueli, uključujući instituciju predsednika i parlamenta. I mi, bez sumnje, podržavamo dijalog koji Vi, predsedniče,i vlada vodite sa opozicionim snagama", rekao je Putin na sastanku s Madurom u Moskvi.

Kako prenosi Tass, on je dodao da Rusija smatra da je svako odbacivanje dijaloga "iracionalno i štetno" za zemlju i da predstavlja pretnju dobrobiti stanovništva.

Putin je ukazao i na saradnju Moskve i Karakasa u vojno-tehničkoj oblasti, koja se prvenstveno dovodi u vezu sa obavezama Rusije da obezbedi održavanje naoružanja ruske proizvodnje koje je kupila Venecuela.

"Poseta Rusiji jača (naš) savez, bilateralnu saradnju i doprinosi sveobuhvatnom razvoju naših naroda. Ovo je prijateljski odnos pun poštovanja koji smo gradili tokom poslednjih 20 godina, a došao je najbolji trenutak za njegovo učvršćivanje. Živela Venecuela, živela Rusija", napisao je Maduro na svom Tviter nalogu, preneo je TASS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: