Neredi u Londonu: Desničari napali protivnike Bregzita i policiju VIDEO

Policija je uhapsila 16 ljudi koji su se sukobili oko Bregzita na trgu kod britanskog parlamenta u Londonu.

Izvor: B92

Subota, 07.09.2019.

21:40

Neredi u Londonu: Desničari napali protivnike Bregzita i policiju VIDEO
Foto: EPA-EFE/Andy Rain

Policajci na konjima morali su da intervenišu zbog nereda koje je izazvalo 200 fudbalskih navijača i desničara iz organizacije DFLA koji su se okupili na kontramitingu.

U isto vreme je trebalo da protestuju i protivnici Bregzita, a njegovi pobornici su fizički napali i njih i policiju.

Policija je objavila da je 13 osoba uhapšeno zbog nasilničkog ponašanja, jedna zbog posedovanja oružja, jedna zbog svađe na javnom mestu i jedna zbog rasističkog verbalnog napada.

Kada su pripadnici grupe Marš za promenu koji se protive Bregzitu i traže smenu premijera Borisa Džonsona počeli da se okupljaju i pripremaju za svoj skup, neki pripadnici DFLA-e su im prišli i počeli da viču.

Neredi su počeli kada je neko pred policijom bacio limenku piva prema grupi od desetak protivnika Bregzita, a onda je intervenisala policija, javlja Ivning Standard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: