Put u Hag: Haradinajev let odložen za nekoliko sati

Kabinet kosovskog premijera u ostavci Ramuša Haradinaja potvrdio je da je njegov let za Hag, preko Beča, odložen za nekoliko sati, preneo prištinski Expres.

Izvor: B92

Utorak, 23.07.2019.

11:20

Put u Hag: Haradinajev let odložen za nekoliko sati
Foto: EPA-EFE / Valdrin Xhemaj

Let je odložen zbog kašnjenja na letu Austrian Erlajnza.

Kako je ranije najavljeno, Ramuš Haradinaj će u Hag putovati preko Beča.

Inace, u Beču se od pre nekoliko dana nalazi njegov brat Daut.

Haradinaj je sa prištinskog aerodroma trebalo da krene u 12.30 ka Beču, a potom i ka Hagu, gde će sutra u Specijalnom sudu biti ispitan u vezi sa zločnima koje su bivši pripadnici tzv. OVK počinili nad Srbima I nealbancima tokom poslednjih sukoba.

Haradinaj je na svom fejbuk nalogu ranije danas napisao da u Hag putuje kao običan gradjanina, ali je, ipak, na aerodrom stigao u pratnji eskorta i sa rotacijom.

Drugo vreme polaska Haradinaja nije objavljeno.

Haradinaj je u sinoćnjem intervjuu za prištinsku T7 televiziju potvrdio da će danas otputovati u Hag, gde će u Specijalnom sudu biti saslušan kao osumnjičeni.

Specijalni sud za zločine tzv. OVK formiran je 3. avgusta 2015. na snovu izveštaja specijalnog izvestioca Dika Martija s ciljem da istraži i procesuira bivse pripadnike tzv. OVK, koji su čini zločine nad Srbima, nealbancima, ali i lojalnim Albancima.

Inače, Hardinaj je ranije izjavio da je ostavku podneo da bi se pred Specijalnim sudom pojavio kao obični građanin, a ne kao premijer.

U jučerašnjoj pisanoj ostavci nadležnim institucijama, međutim, Haradinaj je tražio raspisivanje vanrednih izbora i saopštio da će na poziciji premijera vlade u ostavci privremenih prištinskih institucija ostati do izbora nove vlade.

Takođe, rekao je da će njegova Alijansa za budućnost Kosova učestvovati na vanrednim parlamentarnim izborima, a da će on ponovo biti kandidat za premijera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: