Pretnje Tadiću i Draškoviću

"Srpska patriotska organizacija" preti smrću predsedniku Borisu Tadiću i Vuku Draškoviću.

Izvor: B92

Sreda, 24.11.2004.

14:09

Default images

Ambasador SCG u Austriji Mihajlo Kovač potvrdio je da je Ambasada u ponedeljak primila pismo do sada potpuno nepoznate "Srpske patriotske organizacije", u kojem se preti smrću predsedniku Srbije Borisu Tadiću i ministru spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Vuku Draškoviću.

Prema pisanju frankfurtskih "Vesti", s pretećim pismom upoznata je bečka policija, ali bi istraga tek trebalo da ustanovi ko se krije iza nečitkih potpisa tri njegova autora. Pripadnici te organizacije optužuju Tadića i Draškovića da su, zalaganjem za izručenje haških optuženika, izdali srpske nacionalne interese i poručuju da će njih dvojica biti likvidirana ako dođu u Beč. "Neka se Tadić i Drašković pripreme da se uskoro priključe Zoranu Đinđiću", citiraju "Vesti" početak preteće poruke "Srpske patriotske organizacije - Beč, Austrija".

"Pismo je stiglo na faks Ambasade u ponedeljak pre podne i mi smo, po službenoj dužnosti, a i po savesti, o tome odmah obavestili Ministarstvo u Beogradu, a prosledili ovdašnjim organima informaciju o tome, kopiju tog faksa, sa očekivanjem da će oni preduzeti neophodne radnje. O rezultatima istrage, o nekim tragovima i nagoveštajima, nije moje da sada govorim, neka to rade organi koji su za to nadležni, a mi ćemo obalvjati svoje poslove", rekao je Kovač za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: