Sud odlučio: Da se saslušaju Rebić i Hrkalović

Viši sud u Beogradu odlučio da sasluša direktora policije Vladimira Rebića i donedavnu pomoćnicu ministra unutrašnjih poslova Dijanu Hrkalović kao svedoke.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.07.2019.

10:22

Sud odlučio: Da se saslušaju Rebić i Hrkalović
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija

Oni će biti saslušani na suđenju dvojici policajaca, osumnjičenih za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, BIH, u julu 2015. godine, kada je bio napadnut.

Rebić i Hrkalović će biti pozvani na predlog odbrane, da svedoče na suđenju 23. septembra, za kada je odloženo današnje suđenje. Suđenje je odloženo zbog promene sudije.

Inače je počelo u maju prošle godine, kada je na početku suđenja isključena javnost iz razloga “nacionalne bezbednosti i opravdanog interesa u demokratskom društvu”, jer će u toku postupka biti iznošeni poverljivi podaci i informacije koje predstavljaju službenu tajnu.

Tako će i direktor policije i Hrkalovićeva biti ispitani bez prisustva javnosti.

Sud, međutim, može u toku postupka da preispita svoju odluku i eventualno otvori postupak za javnost, ali će presudu svakako saopštiti javno. U ovom slučaju sudi se policajcima Milanu Dumanoviću i Mladenu Trboviću koji se terete za krivično delo odavanje službene tajne.

Bili su uhapšeni 31. decembra 2016, a 7. februara su pušteni da se brane sa slobode.

Detalji optužnice još nisu javno saopšteni, a prema pisanju nekih medija, sumnja se da su Trbović i Dumanović u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na srpskog premijera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: