Čen Bo: Poseta Vučića Kini dodatni impuls za saradnju

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini biće dodatan impuls unapređenju saradnje dve zemlje, izjavila je danas ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Izvor: B92

Nedelja, 21.04.2019.

10:00

Čen Bo: Poseta Vučića Kini dodatni impuls za saradnju
Foto: Tanjug / Filip Krainèaniæ

Ona je za RTS rekla da su dobri politički odnosi i prijateljstvo najviših rukovodilaca dve zemlje najčvršća garancija za ekonomsku saradnju.

"Uverena sam da će učešće predsednika (Aleksandra) Vučića na Drugom forumu 'Pojas i put' i sastanak dva predsednika dati novi impuls unapređenju saradnje Kine i Srbije u buducnosti", rekla je ambasadorka Kine.

Ona je ocenila da je inicijativa "Pojas i put" veoma važna za saradnju Kine i Srbije i najavila nove kineske investicije.

Čen Bo je istakla da je Srbija aktivan učesnik u inicijativi "Pojas i put" i dodala da su vidljivi rezultati saradnje Kine i Srbije u protekle dve godine.

"Od samog početka, Srbija je čvrsto podržala inicijativu i aktivno učestvovala. Vidljivi su i rezultatu saradnje Kine i Srbije - izgradnja prve deonice brze pruge na relaciji izmedu Beograda i Budimpešte. Uskoro ćemo završiti nekoliko deonica na auto-putu 763", navela je Čen Bo.

Ona je najavila i nove investicije Kine u Srbiju.

"Sve više kineskih preduzeća iskazuje veliko interesovanje za ulaganja u Srbiju. Početkom maja dolazi delegacija od 58 članova iz Kine", rekla je kineska ambasadorka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: