Dodik: Sa papom o politici koja se vodi u svetu

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, uoči predstojećeg puta u Vatikan, kaže da će sa papom Franjom razgovarati o politici koja se vodi u svetu.

Izvor: B92

Petak, 19.04.2019.

13:36

Dodik: Sa papom o politici koja se vodi u svetu
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Ne namerava, kaže Dodik, da papi, s kojim će se sresti 26. aprila, prenosi pitanja što su od njega tražila neka bošnjačka udruženja, istakavši da i Republika Srpska ima svoja udruženja.

"Ja sam na poziv pape 26. aprila u Vatikanu i tamo ćemo razgovarati u formatu sastanaka predsednika država budući da Vatikan, kao država, ima određene uticaje na globalnom nivou vezano za politiku koja se vodi u svetu i biće mi interesanatno da razgovaram sa svetim ocem i o tim pitanjima", rekao je Dodik novinarima na Kozari.

Očekuje, kaze, da će sa papom Franjom razgovarati i o položaju verskih zajednica, i to ne samo Katoličke crkve, nego i svih drugih verskih zajednica. "Očekujem razgovore o kretanjima, o procesima u svetu koji govore o tome da upravo na religijskoj osnovi dolazi najčešće do polarizacije i sukoba koji pretenduju da postanu globalni", kazaoje Dodik, preneli su banjalučki mediji.

Istakao je da će se, kada je reč o ilegalnim migrantima, u Republici Srpskoj, u okviru njenih nadležnosti, voditi politike koje su predvidjene za sve strance.

"Naša politika ostaje da se u Republici Srpskoj ne lociraju bilo kakvi sabirni centri, naravno, nama je žao tih ljudi što ovuda prolaze, ali mi nemamo kapaciteta za njihovo duže zadržavanje", rekao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: