Đurić o Đilasovom pismu: Nek piše Tačiju i Haradinaju

Đilas, umesto da se otvorenim pismima obraća međunarodnoj zajednici ili onima koji na KiM "drže mač" nad Srbima, lažovsko pismo uputio Vučiću, kaže Đurić.

Izvor: B92

Nedelja, 10.03.2019.

12:18

Đurić o Đilasovom pismu: Nek piše Tačiju i Haradinaju
Tanjug, Dimitrije Goll

On i ostali lideri SzS nisu osudili albanske separatiste zbog sahranjivanja dijaloga s Beogradom, ili barem izrazili zabrinutost za budućnost srpskog naroda u pokrajini čiji se položaj i prava i ne pominju u platformi Prištine, jer Priština očito računa da na samoproglašenom Kosovu uskoro i neće biti Srba, kaže direktor Kancelarije za KiM.

To sramno ćutanje dela opozicije je prava potvrda njihove političke neozbiljnosti i nacionalne neodgovornosti, ukazuje se u saopštenju Marka Đurića, povodom otvorenog pisma Aleksandru Vučiću koje je jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas objavio ranije danas.

"Ali Đilas ne piše Prištini, jer Tači i Haradinaj podržavaju njegove proteste protiv predsednika Vučića, isto onako kao što on podržava njihovu separatističku platformu, i ta sprega interesa je najzad izašla na videlo", naglasio je Đurić.

On je napomenuo da svaki pristojan građanin Srbije sa nelagodom i strepnjom ovih dana prati informacije o bezumnim potezima Prištine, a jedino Đilas i njegova bratija, po principu "što gore za Srbiju to bolje za nas", gledaju kako će da izvuku neku političku dobit u situaciji kada bi sve stranačke politike morale da budu ostavljene po strani dok opasnost ne prođe.

Ali tako funkcioniše Đilasov tajkunski mozak, jer on nije obuzdan moralnim obzirima - on je manično gonjen željom za političkim i finansijskim profitom po svaku cenu, i potpuno lišen sposobnosti da saoseća sa sugradjanima ili brine o opštem interesu, dodaje se u saopštenju, koje je preneo Tanjug.

"Dok su Srbe proterivali sa Kosova i Metohije i palili srpske svetinje, Dragan Đilas se bogatio i sticao milione, a sada kada na njegovim protestima kolo vodi Redžep Hoti, zamenik predsednika Tačijeve i Veseljijeve PDK, usudjuje se da vredja inteligenciju časne i poštene Srbije koja nije zaboravila ko je on i šta su on i njegovi saizvršioci iz Saveza za Srbiju uradili protiv Srba u Pokrajini", istakao je Đurić.

Prema njegovim rečima, Đilas misli da je cela Srbija glupa, a on pametan, i da smo zaboravili da je za sve za šta optužuje predsednika Aleksandra Vučića kriv - on sam. "Za njega je i sama Srbija samo jedan lični biznis-projekat. Za nas je otadžbina i nećemo je dati ni mnogo moćnijima od njega", naglasio je Đurić.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas danas je u otvorenom pismu Aleksandru Vučiću upitao zašto Skupština Srbije ne raspravlja o Kosovu i Metohij i zašto su pregovori u Briselu iz tehničkih pretvoreni u statusne.

Đilas je pitao i kako je naša strana u pregovorima ispunila sve obaveze, a Priština ni jednu. On je upitao i zašto predstavnici Srpske liste i dalje sede u Vladi Kosova i gde su sada "prijatelji" iz sveta koje je navodi Vučić.

Đjilas je u pismu koje je objavila N1 ocenio da je rešenje pitanja Kosova i Metohije u pomirenju Srba i Albanaca, a ne u razgraničenju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: