"Protestna nota HR, tako nešto se ne bi desilo u Srbiji"

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da će Hrvatskoj biti uručena protestna nota zbog incidenta u Splitu kad su fizički napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde.

Izvor: B92

Subota, 09.02.2019.

20:00

Foto: EPA-EFE Andrej Cukic

Dačić je za Radio-televiziju Srbije rekao da je taj napad posledica "antisrpske kampanje" koja se vodi u Hrvatskoj.

"Tražićemo da počinioci budu identifikovani i kažnjeni ali nas mnogo više brine atmosfera u Hrvatskoj jer se tako nešto ne bi desilo u Srbiji. Zato je odgovornost na političarima u Hrvatskoj da ne stvaraju atmosferu koja će biti podsticaj za ovakve anticivilizacijske postupke", rekao je Dačić.

Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuti su ranije danas na spiltskoj Rivi u jednom kafiću, preneli su hrvatski portali.

Kako se navodi, njima su u kafiću prišli huligani i zatražili da skinu klupske majice, a do većeg sukoba nije došlo, pošto su trojica vaterpolista pobegla, a jedan je skočio u more.

Mediji su preneli da su među napadnutima Miloš Maksimović i golman Aleksandar Kralj koji je skočio u more.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: