Sergej Trifunović vređao novinarku; UNS: Neprihvatljivo

Polemika glumca Sergeja Trifunovića i novinara Srpskog telegrafa na društvenim mrežama nastavljena je i danas.

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

12:27

Sergej Trifunović vređao novinarku; UNS: Neprihvatljivo
Screenshot/Youtube

Naime, na poruku novinarke tog lista koja je greškom Trifunoviću poslala poruku u kojoj ljubazno moli za komentar zbog toga što ju je on lično nazvao kurvom i objavio njen broj telefona, Sergej je odgovorio da "nije greška - prvo ko tvrdi da si ti uopšte novinar? Samo ti. Ali i ja sam astronaut. Što se tiče moje komparacije vas i kurvi - izvinjavam se kurvama". Trifunović je, takođe, objavio i tvit o najavljenom učešću predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Davosu pominjući i Adolfa Hitlera.

UNS: Neprihvatljive uvrede Sergeja Trifunovića

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je uvrede koje je glumac Sergej Trifunović uputio novinarki Srpskog telegrafa Ivani Žigić i pozvalo ga da joj se javno izvini. UNS, dodaje se u saopštenju, protestuje zbog uvreda i ističe da je "ovakav način javne komunikacije neprihvatljiv, naročito kada su u pitanju javne ličnosti koje imaju uticaja na kreiranje javnog mnjenja i koje svojim ponašanjem treba da daju primer".

Ovo udruženje ističe i da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati dostojanstvo novinara i njihovo pravo da svoj posao obavljaju u skladu sa javnim interesom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: