"EU želi da pomogne Terezi Mej, ali ne zna kako"

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je da EU želi da pomogne britanskoj premijerki Terezi Mej koja se suočava s nesaglanjem u parlamentu o Bregzitu.

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2018.

23:15

Foto: Tanjug/AP/Virginia Mayo

Međutim, kako je rekao, pitanje je kako.

"Imao sam dug i iskren razgovor s Terezom Mej pre samita o Bregzitu. Jasno je da EU želi da pomogne, a pitanje je kako", naveo je Tusk na Tviteru posle sastanka s britanskom premijerkom, koja je pre Brisela, bila danas u Hagu i Berlinu gde je razgovarala s holandskim kolegom Markom Ruteom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Britanska premijerka je otkazala za danas predviđeno glasanje o nacrtu sporazuma o Bregzitu u britanskom parlamentu zbog nesuglasica poslanika koji prete da će glasati protiv tog dokumenta čime bi se otvorio put ka razlazu Londona i Brisela bez dogovora.

Tusk je sinoć rekao da neće biti novih pregovora o sporazumu dok je kancelarka Merkel izjavila da nije moguće menjati sporazum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: