Brnabić: Nadam se da Srbija neće morati da upotrebi vojsku

Premijerka izjavila, povodom najave formiranja kosovske vojske, da se nada da Srbija neće morati da upotrebi svoju vojsku i dodala da je to jedna od opcija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 05.12.2018.

12:15

Brnabić: Nadam se da Srbija neće morati da upotrebi vojsku
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

"Nadam se da nikada nećemo morati da upotrebimo svoju vojsku, ali je u to u ovom trenutku jedna od opcija na stolu, jer ne možemo da gledamo novo etničko čišćenje i nove oluje, iako (premijer Albanije) Edi Rama na njih poziva", kazala je Ana Brnabić novinarima u Vladi Srbije.

Kazala je da bi sve evropske lidere upitala šta bi radili da su na njenom mestu. Ponovila je da je prioritet vlade obrazovanje i digitalizacija i da je u šizofrenoj situaciji da li će neko, suprotno svemu normalnom, svim sporazumima, pa i njihovim aktima, da pravi vojsku i 15. decembra da ide da pokori narod samo zato što su Srbi.

Ona je kazala da je Srbija od kada je Aleksandar Vučić postao premijer ulagala u podizanje odbrambenih kapaciteta, jer su bili devastirani. "Kada neko zna da imate jaku vojsku, onda mora sa vama da sedne i razgovara", rekla je Ana Brnabić.

Predsednica Vlade, međutim, nije želela da komentariše medijske navode da Amerikanci šalju oružje u Albaniju, koja je navodno namenjenja vojsci Kosova, ističući da je to ozbiljna tema i da se nada da će biti dovoljno razuma na strani SAD.

"Nadam se da će biti dovoljno razuma na strani SAD da znaju šta je dobro za njihove partnere u Prištini", rekla je Brnabićeva na konferenciji za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: