I EU reagovala na izjavu Brnabićeve

Evropska unija odbacuje bilo kakvo poricanje, relativizaciju ili pogrešno tumačenje genocida u Srebrenici, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Izvor: B92

Subota, 17.11.2018.

18:10

I EU reagovala na izjavu Brnabićeve
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

To je saopšteno povodom izjave premijerke Srbije Ane Brnabić u kojoj je negirala genocid u Srebrenici.

"Pozivamo sve političke lidere i druge osobe na pozicijama odgovornosti u BiH i ostatku regiona da predvode rad na odavanju počasti žrtvama i promovisanju pomirenja. Evropska unija je unija vrednosti i bilo koja zemlja koja teži članstvu u EU mora da poštuje i promoviše njene vrednosti demokratičnosti, ljudskih prava, tolerancije i pravde. Ovo uključuje tretiranje žrtava genocida s najvećim poštovanjem i dostojanstvom", izjavila je za regionalnu televiziju N1 portparolka Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH Jamila Milović-Halilović.

Brnabićeva je u intervjuu za Dojče vele negirala genocid u Srebrenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: