"Ozbiljan propust i nadam se da nije rezultat lobiranja"

Predsednik Centra za spoljnu politiku Dragan Đukanović rekao je da se nada da je raspored sedenja na ceremoniji u Parizu propust, a ne “nekakva zla volja”.

Izvor: B92, Prva

Ponedeljak, 12.11.2018.

14:37

screenshot/Prva

Kako je rekao, iznenađen je rasporedom koji uopšte nije bio u skladu sa realnim i značajnim učešćem Srbije u Prvom svetskom ratu.

“Nadam se da nije nikakva zla volja, da je to propust i da nije rezultat dodatnog lobiranja kosovske strane. Nekada se dešavaju propusti u protokolu i zaista pokušavam da na neki način to opravdam, ali je ovo zaista ozbiljan propust kad je u pitanju Francuska i kada je u pitanju organizacija celog događaja”, rekao je on.

Đukanović se osvrnuo na sastanke Vučića sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i američkim predsednikom Donaldom Trampom.

“Značajno što je došlo do sastanka Vučića i kancelarke Merkel. Nemačka nam je važna iz dva razloga, ne samo iz konteksta evropskih integracija, nego kao neko ko želi da da pozitivan uticaj kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine”, rekao je on za Prvu televiziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: